Yükleniyor

SEO Hakkında Bilinmesi Gerekenler

SEO nedir ve ipuçları konusunda sizler için geniş bir içerik hazırladık. Bu yazımızda, web sitenizi organik bir şekilde nasıl öne çıkaracağınızı anlataağız. Böylelikle ücretsiz ve başarılı bir şekilde web sitenizi öne çıkarabileceksiniz. Ayrıntılı SEO çalışmaları için alanında uzman bir SEO Ajansı ile çalışmaya hemen başlamanızı tavsiye ediyoruz. 

Ne tür organik arama sonuçları var?

Google’da yapılan organik arama nedir sorusu bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Bunu daha detaylıca açıklayarak sizlere tam olarak organik arama sonuçların nelerden oluştuğundan bahsedelim. Organik arama sonuçları kendi içinde de birçok farklı kategoriye ayrılır. Her biri farklı arama sonuçları için entegre edilmiş farklı özelliklerdir. Genellikle özelleştirilebilir ve reklam çalışmalarıyla öne çıkarılabilir. Kendi web sitenizi kolayca bu tür arama sonuçlarında öne çıkarabilirsiniz. Şimdi hepsini tek tek inceleyelim ve ne işe yaradıklarını bakalım. 

Öne Çıkan Snippet’ler

SEO diye araştırdığımızda karşımıza ilk olarak snippetler çıkacaktır. Bunlar, web sitenizde bulunan içeriği çeşitli eklentilerle öne çıkaran kodlardır. İçerdiğin anahtar kelimeler hakkında arama yapan kullanıcıya daha detaylı bilgiler sunar. Böylece sitenize daha çok kullanıcı çekersiniz. Ayrıca alakalı aramalarda da kolayca yer alacaksınız. Snippetler, yapılan aramaya istinaden, içeriğinizde bulunan alakalı kategoriyi öne çıkarır. Böylece arama yapan kullanıcı, aradığın şeyin sizde olduğunu doğrudan görebilecek. Bunun gibi daha birçok farklı açıdan yardımcı olan çeşitli snippetler vardır. 

Video Carousel

YouTube hesabında içerik paylaşanlarında organik arama nedir konusunu bilmesinde fayda olacaktır. Bu noktada Google, videolu içerikleri arama sonuçlarında öne çıkaran bir kod geliştirdir. Bu sayede, YouTube kanalları, ilgili sonuçlarda videolu içeriklerle destek verebilecek. Eğer sizin de bir kanalınız varsa, organik arama sonuçlarında kolayca alakalı sonuçlarda yer alabilirsiniz. Youtube Kanalınız ile sitenize daha fazla ziyaretçi çekebileceksiniz. 

Kullacıların Bunları da Sordu

SEO konusu, tamamen kullanıcıların sergilemiş olduğu davranışlara göre şekillenir. İnsanların, yaptıkları aramalar sonucu bunları şekillendirir. Sıkça sorulan sorular sekmesi de aynı şekilde bir organik arama türüdür. Bu alan genelde, yaptığımız bir arama diğer kullanıcılar tarafından sıkça aranan bir terimse hakkında sıkça sorulan sorularla desteklenir. Böylece hakkında çok daha geniş bir bilgiye ulaşmış oluruz. Bu da, yapmış olduğumuz aramayı doğal olarak destekler. Sitenizde uygun içerikler varsa sitenizde ziyaretçi sayısını artımaya yarayacaktır. 

Ayrıntılı Seo Çalışması yapmak ve Seo çalışmaları hakkına bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

  • Bu konuyuya yorum yapılmamıştır.

Yorum Yap